10 Eylül 2012 Pazartesi

PAZAR KEYFİ:-))

Güzel Bir Pazar Sabahın da herkese merhaba,

Cumartesi çok geç saaatler de evde olmama rağmen geç kalkmayı çok sevmiyorum..Günü kaçırmamak adına nekadar geç yatarsam yatayım yada yatmazsam yatmayayım:-)) öyle çok geç saaatlere kadar uyuyamıyorum..

İşte bu Pazar da saat 8:30 ve ayaktayım:-))Güzel ,pırıl pırıl bir Pazar sabahın da İstanbul a ''GÜNAYDIN'' 

Brunch keyfi..Evet Pazar Günlerinin vazgeçilmezi:-)).Bu Pazar da Bostancı dayız..
Hmmm çok güzel bir Karadeniz Mutfağı ''NALİA'' ..Mutlaka bir gidin ve yemeklerini bir tadın derim KARADENİZ liler:-))

Herkese güzel bir Pazar günü diliyorum...Kendinize çok ama çok iyi bakın.HOŞÇAKALIN...



 Naila hakkında kısa bilgi vereyim sizlere : ''Nalia Karadeniz Mutfağı adını, Karadeniz lilere özel, nalia adlı ahşap bir yapıdan alıyor. Özellikle, hasat edilen mısırları korumak için yapılan ve bir diğer adı da “serender” olan nalia, Karadeniz’in geleneksel mimarisinin en önemli öğelerinden birisi.


 Peki menü de neler mi var?

Bol çeşitli serpme kahvaltı da; yöresel peynirler, köy tereyağı, bal ,kaymak ,ev yapımı reçeller ve daha pek çok doğal ürün ..


E tabii sadece kahvaltı değil..Karadeniz mutfagının eşşiz lezzetlerini tatmak için çok güzel ,nezih ve kaliteli bir mekan NALİA !!!Karalahana çorbası, hamsi tava, hamsili pilav ve sebzeli hamsi çilihtası ..Kıtır mantı ,İspir şeker fasulyesi kullanarak pişirilen Çayeli Kuru Fasulyesi .. Mıhlama,hem kırmızı et kullanarak hem de tavuk etli olarak hazırlanan Rize Tava, Karalahana Sarması, ince hamurlu ve bol malzemeli pide çeşitlerinin lezzetlerini denemek  için mutlaka gitmeniz gereken bir yer NALİA !!!









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder