6 Haziran 2012 Çarşamba

Gardroplar çiçek açtı:))



Yeni sezonun trendlerinden biri de çiçek deseni!!! Kocaman çiçek desenli pantolonlar, etekler, gömlekler ,ayakkabıdan aksesuarlara kadar heryerde çiçek var:))... Bu trend  renkli, cıvıl cıvıl giyinmeyi sevenler için...Çiçek desenli üstleri ya da pantolonları nasıl kombinleyebilirim diye merak ediyorsanız bence düz renkli bir parça ile tamamlanmalısınız.Aksi taktirde  karışıklık  göz yorar... İçinde olan bir rengi tercih edebilirsiniz...Ama küçük bir nokta..Desenli kıyafetler sizi olduğunuzdan biraz daha kilolu gösterecektir:))
Bugün aslında size bu postumda PEPLUM hakkında kısa bir bilgi vererek başlayacaktım..Ama çiçeklerin güzelliği,rengi önceliği aldı:)) Sizlere sezon hakkında bilgiler verirken; Şifon, pliseli, yırtmaçlı,kısa astarlı,asimetrik maksi eteklerden,neonlardan,yandan seritli ,bol paça pantolanlardan  ,renkli skinny jeanlerden  bahsetmiştim ...Ama bence bu sezonun olmazsa olmazı yani bu yazın top listesinde 1.sırada peplum geliyor..!!!


Peki bu peplum nedir? Bu kışa kadar peplum detayını sadece modayla yakından ilgilenenler biliyorken,busezon peplumun yeniden yorumlanması ;herkes tarafından bilinmesini  ve yeniden yorumlanıp moda olmasını sağlıyor.Eski dönemlerde ceketlerin alt kısımlarında kullanılan ve dalgalı görünüm yaratan peplumlar bu sene tasarımcıların  ilham kaynağı oluyor.19.yy da ilk olarak kullanılan peplum daha sonra 40'lar da yeniden gündeme gelmiş.O dönemlerde sadece ceketin ucunda kullanılan ve fırfırı anımsatan peplum detayı günümüzde ise farklı yerlerde ,farklı şekillerde kullanılarak adeta baştan yaratılıyor.Peplumlarda bu sezon ceket uçlarında kullanılarak özüne bağlı kalınmasının yanı sıra etekler,elbiseler ve bluzlerde de kullanılması farklı bir tarz olusturmasını sağlıyor.Bu trend uzun yada diz boyu dar kesimli elbiselerin ve kalem eteklerin dışında gelinliklerin de gözde detayı!!!


Aslında peplum elbiseler moda dünyasını ele geçireceğinin sinyallerini ilk Victoria Beckham 2010 koleksiyonuyla verdi. Ara sezonlarda yine birazcık göründü ama 2012 de artık en üst seviyesinde!!! Peplum kesime yer vermeyen marka neredeyse yok. Başta Givenchy, Chanel, Alexander McQueen, Giambattista Valli, Elie Saab,  Marc Jacobs ve Marchesa 'yı sayabilirim.


Gelelim en önemli soruya :Peplum elbiseleri kimler giymeli ? İnce ölçülere sahip olan bayanlar her zamanki şanslılardan. Her şekilde kullanabilirler. ancak toplu hanımlar ve bölgesel fazlalığı olanlar için de uygun bir kesim. Şayet bel bölgesi inceyse ve iri bir peplum parça kullanılmışsa kalçalarını saklamak isteyenler için ideal bir kurtarıcı. Eğer bel bölgeniz kalınsa peplumu biraz yukarda tutup kalçanızın uygun ölçülerini ön plana çıkarabilirsiniz...


Buarada çok uzun bir post oldu..Umarım okuyunca sıkılmadınız:))Peplum hakkında artık büyük bir bilgiye sahip oldunuz:))


 Ama ben yinede; seçimlerinizi yaparken önemli olan kendinizi  tanımanız  ve tarzınıza yakıştırmanız diye düşünüyorum, hatta moda nedir diye sorsalar herhalde bu cevabı verirdim :)) HOŞÇAKALIN....







  • PANTALON    :  ZARA
  • PEPLUM ÜST :ZARA
  • AYAKKABI      :SHOETEK
  • BİLEKLİKLER: MANGO



pantolonlar-cicek_450
Ortadaki pantalon biraz tanıdık:))

2012 Sezonunda PEPLUM Çılgınlığı !

Peplum koleksiyonları...
Peplum gelinliklerde çok revaçta. Reem Acra 'dan Marchesa 'ya kadar birçok gelinlik modellerinde peplum göreceğiz.

2 yorum:

  1. harika bir kombin,çok yakışmış. Cıvıl cıvıl karakterinize uyumlu bir kıyafet olmuş..

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim canım..

    YanıtlaSil